Aziatische kip met ei

    Aziatische kip met ei

    3keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snel en eenvoudig Chinees kipgerecht. Stukjes kip en gesneden omelet worden gebakken in een sausje van sojasaus en oestersaus. Serveer met witte rijst, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 - 2 porties

    • 2 grote eieren, losgeklopt
    • 2 kippendijen zonder vel of bot, in stukken gesneden (of kipfilet)
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels oestersaus
    • 2 eetlepels water
    • olie om mee te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit een pan met antiaanbaklaag of wok met wat olie.
    2. Eenmaal warm, giet je het ei in de pan en maak je er een omelet van. Zet opzij.
    3. In dezelfde pan bak je de kip gaar en lichtbruin, in ongeveer 4-5 minuten.
    4. Terwijl de kip gaar wordt, snijd je de omelet in stukjes.
    5. Doe het water, sojasaus, oestersaus en de gesneden omelet in de pan. Blijf verwarmen tot de saus dik is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren