Zuivel-en glutenvrije pizzabodem

    Zuivel-en glutenvrije pizzabodem

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Wanneer je intoleranties er voor zorgen dat je nergens makkelijk een pizza kan bestellen, kun je gaan zitten balen, maar nu kun je ook je eigen pizza gaan maken! Dit is heel leuk om te doen! Deze pizzabodem wordt met polenta gemaakt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 pizzabodems (doorsnede 25 cm)

    • 850 ml glutenvrije groentebouillon (ik gebruik bouillonpoeder)
    • 190 gr polenta (droog ongekookt gewicht)
    • 1 eetlepel glutenvrij meel
    • 1/2 eetlepel xanthaangom
    • 1 theelepel veganistische Parmezaanse kaas vervanger

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng de bouillon aan de kook, voeg dan langzaam de polenta toe, terwijl je blijft roeren. Houd op een zeer laag vuur en kook ongeveer 3 tot 5 minuten, tot je een glad mengsel hebt (voeg meer water toe als het te droog is).
    2. Draai het vuur uit en meng er de xanthaangom, meel en veganistische Parmezaanse kaas door.
    3. Als je een speciale pizza bakvorm hebt, verdeel dan het deeg over de ingevette blikken tot de gewenste dikte. Ik heb geen pizzabakvorm, dus heb ik een vel bakpapier op een bord gelegd en dat gebruikt (zet het bord straks niet in de oven). De polenta zal waarschijnlijk plakkerig zijn, dus houd vol en probeer het gelijkmatig te verspreiden.
    4. Bak 15 minuten in een vrij hete oven (200°C / gasovenstand 6). Eenmaal klaar, zal de polenta veerkrachtig en sponsachtig aanvoelen.
    5. Haal uit de oven, en laat ofwel afkoelen om in de koelkast te bewaren tot je het nodig hebt of beleg je pizza met lekkere dingen en zet hem direct terug in de oven!

    Tip

    Ik heb mijn pizza belegd met mijn zelfgemaakte barbecuesaus , lactosevrije kaas, salami en spinazie. Verder heb ik het geserveerd met knapperig gebakken aardappelpartjes en zelfgemaakte knoflooksaus.

    Parmezaanse kaas

    Parmezaanse kaas is niet echt vegetarisch, omdat er een dierlijk bijproduct wordt gebruikt (stremsel). Om het gerecht helemaal vegetarisch te maken, laat dan de kaas weg en vind een geschikte vegetarische vervanger zonder stremsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren