Soep met zuring en varkensribbetjes

    Soep met zuring en varkensribbetjes

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te maken en lekkere soep. Pittig en smaakvol. Garneer met verse peterselie en serveer met knapperig brood met boter. Zuring is een wild kruid voor diegene die het niet kennen. De blaadjes van de veldzuring kun je eten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 liter water
    • 300 gr varkensribbetjes
    • 300 gr zuring (heet ook wel zurkel)
    • 235 ml room
    • zout en peper, naar smaak
    • bouillonkorrels, naar smaak
    • Maggi, naar smaak
    • 4 hardgekookte eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng 2 liter water aan de kook. Snijd ondertussen de ribben in reepjes en kook ze 30 minuten in het water. Schep eventueel schuim eraf.
    2. Spoel de zuring af en snijd de bladeren grof. Doe ze in de pan en kook 5 minuten. Roer de room en kruiden erdoor.
    3. Pel en snijd de eieren. Doe in de pan.

    Tip

    Om deze soep te verdikken kun je voordat je de room toevoegt 1 eetlepel bloem aangelengd met 125 ml water door de soep roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren