Zuurdesem starter voor Poolse witte borsjt

    Zuurdesem starter voor Poolse witte borsjt

    Voeg toe aan favorieten!
    5dagen10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept zit al generaties lang in mijn familie. Het is een perfecte starter voor een heerlijke traditionele Poolse witte borsjt.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 400 gr havermout
    • 1 kg bloem
    • 1 dikke snee roggebrood
    • warm gefilterd water (het filteren gebeurt door het te koken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 5dagen rijzen  ›  Klaar in:5dagen10min 

    1. Meng de havermout met de bloem en giet er voldoende warm water bij om er een glad mengsel van te maken. Het mengsel moet iets dunner dan zure room zijn. Voeg een dikke plak roggebrood toe.
    2. Laat een paar dagen op kamertemperatuur staan om te gisten. Zeef de gefermenteerde starter en gooi de havermout weg.
    3. Giet de starter in potten, draai de deksels erop en bewaar in de koelkast. Het blijft een paar maanden goed.

    Tip:

    Gebruik dit recept om Poolse witte borsjt te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties