Spelt brood

    Spelt brood

    14keer bewaard
    1uur50min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Spelt kan gebruikt worden in plaats van gewone bloem voor sommige mensen met een tarweallergie. Niemand zal dit echter merken, want de smaak is bijna hetzelfde.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 2 (7g) zakjes droge gistkorrels
    • 1 eetl suiker
    • 800g spelt bloem
    • 450ml warm water (45 C)
    • 1 eetl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Roer de gist en suiker door elkaar en voeg geleidelijk aan het warme water toe. Voeg ongeveer de helft van de bloem en het zout toe en kneed goed. Voeg de rest van de bloem langzaam toe om een stevig deeg te vormen. Kneed het in 5 tot 10 min glad en elastisch.
    2. Wentel het deeg door een ingeoliede kom. Dek af met een theedoek en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is (ongeveer 2 uur). Zorg dat de temperatuur rond de 30 C blijft tijdens het rijzen.
    3. Vet twee 32x12cm broodvormen in.
    4. Sla het deeg neer met een vuist en verdeel het in twee delen. Kneed het en vorm er vervolgens twee broden van en plaats deze in de broodvormen. Dek weer af en laat rijzen tot ze boven de rand gerezen zijn.
    5. Verwarm oven voor op 180 C / gasstand 4.
    6. Bak de broden in de voorverwarmde oven af gedurende 50 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties