Zuurkoolsoep met ribbetjesvlees

    Zuurkoolsoep met ribbetjesvlees

    Voeg toe aan favorieten!
    11min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een stevige, pikante soep bereid met varkensribbetjes. Voeg in blokjes gesneden aardappelen en wortel toe als je het nog wat steviger wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 800 gr varkensribbetjes
    • 4 liter water
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 kg zuurkool
    • 1 grote wortel, geraspt
    • suiker, naar smaak
    • 4 laurierbladeren
    • 6 pimentzaden
    • 2 eetlepels margarine of boter
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1min  ›  Klaar in:11min 

    1. Spoel de ribben af en snijd ze in reepjes. Kook ze 30 minuten in een pan met 4 liter water, voeg wat zout toe. Schep eventueel schuim eraf.
    2. Spoel de zuurkool af en snijd hem. Voeg toe aan de pan en meng de geraspte wortel en kruiden erdoor. Laat sudderen tot de zuurkool zacht is.
    3. Smelt de boter, meng de bloem erdoor, roer voortdurend tot het mengsel goudbruin is. Roer in de soep. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren