Zweedse appelcake

    Zweedse appelcake

    3keer bewaard
    1uur


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is fruitig, machtig en smaakt heerlijk. Het cakebeslag wordt eerst voorgebakken, dan belegd met schijfjes appel, vervolgens bestrooid met suiker en kaneel en dan afgebakken. Als je het als dessert serveert, serveer het dan warm met een bolletje vanille-ijs, slagroom of vla.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 grote groene appels, geschild en in plakjes gesneden
    • 165 gr bloem
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel karnemelk
    • 150 gr boter, gesmolten
    • kaneel om te bestrooien
    • extra suiker om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C (180°C voor hetelucht)/ gasovenstand 6.
    2. Smelt de boter. Meng bloem, suiker, bakpoeder, boter en karnemelk.
    3. Giet het beslag in een breed rechthoekig of vierkant taartblik en bak gedurende 8 minuten.
    4. Haal het taartblik uit de oven en rangschik de gesneden appels over de voorgebakken bodem. Bestrooi vervolgens met suiker en kaneel.
    5. Bak nog eens 35 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren