Zwitserse rol met walnoten

    Zwitserse rol met walnoten

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke traktatie voor een verjaardag (of gewoon bij de koffie). Het is zacht gebak gevuld met gemalen walnoten, dat niet te zoet is.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 Zwitserse rollen

    • 300 gr bloem
    • 250 gr margarine
    • 3 eierdooiers
    • 30 gr verse gist
    • 60 ml melk
    • 1 theelepel suiker
    • Voor de vulling
    • 3 eiwitten
    • 100 gr gemalen walnoten
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Voeg de bloem toe aan een grote kom en snijd de margarine erdoor met 2 messen. Meng de eierdooiers, verse gist, melk en suiker erdoor en kneed tot een glad deeg ontstaat. Leg het deeg 15 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
    3. Klop de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de walnoten, suiker en vanille toe, meng goed.
    4. Verdeel het deeg in tweeën. Rol beide stukken dun uit. Verdeel de vulling gelijkmatig over een deel van het deeg en rol op. Wikkel in een vel bakpapier en leg met de naad naar beneden op een bakplaat. Herhaal met het andere stuk deeg.
    5. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren