Orangettes

  3 dagen 2 uur 15 minuten

  Gesuikerde sinaasappelschillen met een laagje pure chocolade. Het zijn heerlijke sinaasappelsnoepjes! Deze snoepjes zijn na 3 dagen klaar.

  Marjel

  6 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 75 orangettes (ongeveer)

  • 5 biologische sinaasappels (met een mooie schil)
  • 150 - 200 gr pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 500 gr suiker
  • 500 ml water
  • extra kokend water om droogkoken te voorkomen

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 3dagen rusten  ›  Klaar in:3dagen2uur15min 

  1. Boen de sinaasappels goed schoon en droog ze af. Pel ze in zo groot mogelijke stukken.
  2. Pak een steelpan met een dikke bodem. Zet een bodempje water op, breng aan de kook, en laat de schillen 3 minuten koken.
  3. Giet de schillen af in een vergiet en laat ze iets afkoelen. Pak een theelepeltje en schraap met het lepeltje de witte pulp aan de achterkant van de schillen af.
  4. Breng 500 ml water aan de kook en los hier 500 gram suiker in op. Blijf roeren, zodat het niet aanbrandt. Laat dit ongeveer 30 minuten inkoken onder af en toe roeren. Het moet een beetje stroperig worden.
  5. Voeg de schillen toe aan de suikerstroop. Laat dit 1 uur zachtjes sudderen op laag vuur. Blijf regelmatig roeren tegen het aanbranden.
  6. Zet het vuur daarna uit, en laat het een nachtje staan. Verwarm de volgende dag weer zachtjes, voeg eventueel wat kokend water toe, roer goed, laat weer een minuutje of 4 pruttelen, zet het vuur weer uit, en laat nog een nachtje staan.
  7. Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier.
  8. Verwarm het pannetje weer zachtjes, roer de sinaasappelschillen los en verwijder de schillen uit de suikerstroop. Gooi de overgebleven suikerstroop niet in de gootsteen, want dat kan gaan verstoppen. Laat de schillen op het bakpapier afkoelen.
  9. Snij de schillen in reepjes. Leg een schoon vel bakpapier klaar.
  10. Breek de chocolade in stukjes. Zet een pannetje met water op en zet daarin een hittebestendig kommetje om hierin de chocolade au bain marie te verwarmen. Als de chocolade is gesmolten kun je één voor één de sinaasappelschillen erin dopen. Je kunt ze voor 2/3 of helemaal erin dopen.
  11. Laat de orangettes nu een nachtje afkoelen en uitharden op het vetvrije bakpapier.
  12. Smakelijk!

  Tip:

  Ik had de sinaasappelschillen al voor het koken in reepjes gesneden, maar daardoor zijn ze gaan krullen. Het beste is om de schillen groot te laten en pas voor het chocoladebad in reepjes te snijden. Dan zullen ze minder krullen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren