Gepocheerde peer met mascarpone

    Gepocheerde peer met mascarpone

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder dessert van gepocherde peer met een saus van mascarpone, gegarneerd met bitterkoekjes. Een feestelijk dessert, bijvoorbeeld als afsluiter van het kerstdiner!

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 handperen
    • 125 gr suiker
    • 350 ml witte wijn
    • 3 kruidnagels
    • 3 kaneelstokjes
    • 1 vanillestokje (eventueel)
    • 200 gr mascarpone
    • 3 eetlepels cognac of brandy
    • 3 eetlepels amaretto
    • een paar bitterkoekjes in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de peren, snijd ze doormidden en haal de klokhuizen er uit.
    2. Kook ze met suiker, wijn, kruidnagel, kaneel- en vanillestokjes zachtjes gaar.
    3. Haal van het vuur als ze beetgaar zijn. Afhankelijk van de hardheid van de peer kan dit langer of korter zijn, maar meestal plm. 10 minuten. Ze mogen niet te zacht worden. Laat afkoelen.
    4. Laat het perensap inkoken tot een stroperige massa.
    5. Meng de mascarpone met de cognac en de amaretto.
    6. Verdeel wat van de saus over de borden. Leg daar de peerhelften in met de klokhuisholte naar boven. Vul met het mascarponemengsel.
    7. Garneer dit met brokjes van de bitterkoekjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties