Spaghetti Vongole

    Spaghetti Vongole

    3keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Italiaans pastagerecht met venusschelpen (clams) of kokkels. Een eenvoudig recept, vol van smaak! Gebruik verse pasta, maar het hoeft niet persé spaghetti te zijn.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr spaghetti of andere verse pasta
    • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • handjevol verse peterselie, fijngehakt
    • 400 gr venusschelpen (vongole) of kokkels
    • 150 ml witte wijn
    • 2 roma tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
    • 1 citroen
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta al dente in een pan met ruim kokend water en een beetje zout.
    2. Spoel de venusschelpen af met water en controleer van de schelpen die open staan of ze nog leven door met de bolle kant van een lepel op de onderkant te slaan. Als ze vanzelf dichtgaan zijn ze goed. Blijft er eentje open, gooi deze dan weg.
    3. Zet een grote pan (met deksel) op het vuur en laat deze goed heet worden.
    4. Meng ondertussen de rode peper, knoflook en het grootste deel van de peterselie in een kommetje.
    5. Gooi, wanneer de pasta nog 4 minuten moet koken, de schelpen in de grote pan samen met de helft van de knoflookmix. Besprenkel met olijfolie en doe de witte wijn erbij. Doe het deksel op de pan en schud af en toe onder het koken. Wanneer de schelpen allemaal open zijn mogen de spaghetti, tomaten, de rest van de knoflookmix en het sap van de citroen erbij.
    6. Breng op smaak met zout peper en laat het geheel nog een minuutje doorkoken. Serveer met de rest van de peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren