Courgette muffins

    Courgette muffins

    8keer bewaard
    35min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Zo is snoepen toch nog een beetje gezond! Ook kinderen zijn dol op deze muffins met courgette en wortel. Dit recept is melkvrij.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 150 ml plantaardige olie
    • 2 grote eieren
    • 130 gr suiker
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels kaneel
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 250 gr geraspte courgette
    • 65 gr geraspte wortel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vet een muffinpan met olijfolie in of gebruik papieren muffinvormpjes. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Rasp de wortel en courgette fijn (je kunt dit snel en makkelijk in een keukenmachine doen).
    3. Klop in een beslagkom de olie, eieren, suiker, basterdsuiker en het vanille extract samen.
    4. Meng daarna het zout en de kaneel erdoor. Meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg als laatste de geraspte courgette en wortel toe. Roer goed.
    5. Vul de muffinbakjes met het beslag en bak ze daarna 20-22 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

    Tip

    Je kunt deze muffins invriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren