Kastanjesoepje

    Kastanjesoepje

    2keer bewaard
    2uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep van tamme kastanjes, afgemaakt met gebakken cantharellen. Een mooi voorgerecht voor een feestelijk diner. De kippenbouillon maak ik zelf, maar je kunt ook kant en klare kippenbouillon gebruiken.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de kippenbouillon
    • 1 1/2 kilo soepkip of kippenvleugeltjes
    • 2 1/2 liter water
    • 200 gr wortel, gesneden
    • 2 preien (alleen het wit), in ringen
    • 1 stengel bleekselderij, gesneden
    • 1 ui, gesneden
    • 2 kruidnagels
    • 150 gr champignons, in plakjes
    • 1 takje tijm
    • Voor de soep
    • 1 prei (alleen het wit)
    • 600 gr gepelde kastanjes (diepvires, of gekookt)
    • 2 uien
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 liter kippenbouillon
    • fijn zeezout en peper, naar smaak
    • 2 lente-uitjes
    • 100 gr cantharellen
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

      Voor de kippenbouillon:

    1. Doe de kip in een pan en giet er 2 ½ liter koud water en de witte wijn bij. Breng op een hoog vuur aan de kook. Draai lager en laat de bouillon trekken. Schuim na 10 minuten het oppervlak af en voeg dan de overige ingrediënten toe. Laat 1 ½ uur zachtjes trekken. Schuim zo nodig af en toe af. Zeef de bouillon en laat deze zo snel mogelijk afkoelen. Ontvet de bouillon.
    2. De soep:

    3. Snijd het wit van de prei grof. Snijd de uien grof. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Laat vervolgens het wit van de prei mee fruiten. Blus af met kippenbouillon en voeg de kastanjes toe. Laat alles 30 min koken.
    4. Pureer de soep zeer fijn en giet ze daarna door een zeer fijne zeef. Laat de soep inkoken tot de gewenst hoeveelheid, voldoende om cappuccinokopjes te vullen. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Borstel de cantharellen schoon. Snijd de lente-uitjes in zeer fijne ringetjes. Stoof cantharellen met de lente-uitjes in een beetje olijfolie.
    6. Schenk soep in kleine hete kopjes. Garneer af met cantharel en lente ui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren