Konijn met aardappelpuree en edamame

    Konijn met aardappelpuree en edamame

    1keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    In bier gesmoorde ragout van konijnenbout, geserveerd met een konijnenfilet met champignonsausje, aardappelpuree en edamame boontjes. Een bijzonder gerecht voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld Kerst.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4 konijnenbouten
    • 2 flesjes oud donkerbier
    • peterselie
    • tijm
    • laurier
    • 1 prei
    • 1 winterwortel
    • 1 kilo bloemige aardappelen
    • 200 ml kippenbouillon
    • 100 ml kookroom
    • boter
    • peper en zout
    • nootmuskaat
    • 100 gr champignons
    • 10 konijnenfilets
    • kookroom
    • peper
    • zout
    • 300 gr edamame boontjes (diepvries)
    • boter
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kruid konijnenbouten met peper en zout en bak ze aan alle kanten aan in een beetje boter. Blus af met het bier en voeg kruiden en de grof gehakte groentes toe. Laat afgedekt een minstens een uur smoren tot zij geheel gaar is. Zeef het vocht en verwijder de kruiden en verwijder de botjes van de bouten. Snijd het vlees in kleine stukjes. Doe dat bij de saus en breng de saus verder op smaak en dikte.
    2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in kippenbouillon samen met de room. Giet af en vang het vocht op. Pureer de aardappelen met een beetje boter. Voeg nu zoveel kookvocht toe tot er een vloeiende aardappelcrème ontstaat van de gewenste dikte. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houd de puree warm in een oven van 70ºC
    3. Snijd de champignons in vieren.
    4. Kruid de konijnenfilets en bak deze in een beetje boter gaar. Haal de filets uit de pan. Houd warm. Doe de room bij het bakvocht en roer aanbaksel los. Voeg champignons erbij en laat 5 min inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Monteer de saus eventueel à la minute op met koude boter of breng ze met een beetje maïzena op dikte.
    5. Haal de edamame boontjes uit de dop en stoof ze gaar in een beetje boter. Kruid ze vervolgens met peper en zout.
    6. Presentatie

    7. Maak spiegeltje van aardappelpuree leg in het midden van het spiegeltje een beetje konijnenragout. Plaats daarbovenop een konijnenfiletje. Garneer af met saus en de edamame boontjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren