Gnudi van zoete aardappel met salieboter

    Gnudi van zoete aardappel met salieboter

    2keer bewaard
    2uur55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Gnudi is een soort gnocchi gemaakt van ricotta kaas. In dit geval zijn ze gemaakt van zoete aardappelen en ricotta en ze worden net als gnocchi gekookt en vervolgens geserveerd in een salieboter. Een heerlijke schotel voor de herfst!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 zoete aardappelen
    • 2 eidooiers
    • 250 gr ricotta kaas
    • 75 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 115 gr ongezouten boter
    • 1 eetlepel gehakte verse salieblaadjes
    • 10 verse hele salieblaadjes
    • geraspte Parmezaanse kaas om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Leg de zoete aardappelen in een ovenschaal en zet 1 uur in de voorverwarmde oven.
    3. Zodra de aardappelen een beetje zijn afgekoeld, snij je de aardappelen door de helft en schep je de gekookte aardappel eruit. Stamp de aardappelen op een bakplaat fijn en laat ze 30 minuten zo staan.
    4. Meng de aardappel met eidooiers, ricotta kaas en de geraspte kaas. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot het deeg samenhangend wordt.
    5. Neem steeds een theelepel van het deeg en rol hier kleine balletjes van ter grootte van een knikker (ze zullen groter worden tijdens het koken). Leg ze op een licht bebloemd oppervlak zodat ze niet aan elkaar vastplakken. Zet ze 1 uur, of liefst een hele nacht, in de koelkast.
    6. Breng een grote pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Zet het vuur lager, zodat het water nog zachtjes kookt. Voeg de gnudi toe (ongeveer 12 per keer) en laat ze koken tot ze aan het oppervlak komen drijven, na ongeveer 4 minuten. Kook dan nog eens 4 minuten. Haal ze uit het water met een schuimspaan en leg in een kom. Hou ze warm terwijl je de resterende gnudi kookt.
    7. Smelt boter in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de hele salieblaadjes toe tot ze zacht worden en iets bruin, haal ze uit de pan en zet apart. Voeg de gehakte salie toe en bak deze tot ze bruin zijn. Voeg de gnudi toe en bak tot de gnudi helemaal bedekt zijn met een laagje salieboter. Garneer met de hele blaadjes.
    8. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren