Paleo bananenbrood
1 / 1 Foto van:  Angie
Blader

Paleo bananenbrood

Dit glutenvrije bananenbrood past in het paleodieet en is ook nog eens superlekker!

MelissaMC

Ingrediënten

Opbrengst: 12 plakjes

  • 225 gr amandelmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 eieren
  • 120 ml water
  • 1 theelepel amandelextract
  • 60 ml agavesiroop
  • 2 rijpe bananen, gepureerd
  • 1/2 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakeblik in met bakspray.
  2. Meng amandelmeel met kaneel en baksoda in een kom.
  3. Klop twee eieren los in een kom. Mix water, amandelextract, agavesiroop, gepureerde bananen en vanille extract erdoor. Voeg het bananenmengsel toe aan het meelmengsel; mix tot er geen droge gedeelten meer zijn. Schenk het beslag in het ingevette bakblik.
  4. Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven bruin en tot het knapperig aan de randjes is.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel Wat is baksoda?

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties