Karper uit de oven met champignonroomsaus

    Karper uit de oven met champignonroomsaus

    1keer bewaard
    9uur5min


    10 personen hebben dit gemaakt

    In dit Poolse gerecht worden stukken karper in de oven gebakken in een romige champignonsaus met ui, op smaak gebracht met witte wijn en citroensap. Een heerlijke manier om vis te bereiden. Je kunt het gerecht met elke stevige vis maken, probeer bijvoorbeeld eens kabeljauw, schelvis of zelfs zalm. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele karper, schoongemaakt
    • zout en peper naar smaak
    • 5 eetlepels (70 gr) boter
    • 200 gr champignons, in plakjes
    • 1 grote ui, gesneden
    • 150 gr bloem
    • 2 eetlepels zure room
    • 1 glas droge witte wijn
    • 1/2 citroen, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:9uur5min 

    1. Nadat je schubben en vinnen heb verwijderd, snij je de karper in stukken (steaks). Gooi de staart en de kop weg. Wrijf de steaks in met zout en leg een nacht in de koelkast.
    2. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Voeg de champignons en ui toe en bak 10 minuten, tot ze zacht zijn.
    3. Verhit 3 eetlepels boter in een andere pan. Voeg 3 eetlepels bloem toe zodra de boter gesmolten is. Roer goed door. Laat 2 minuten koken, tot het goudbruin kleurt. Voeg wat water toe en roer goed door tot je een gladde, schenkbare saus krijgt. Roer de zure room, wijn en citroensap erdoor. Voeg als laatste ook het champignon-uimengsel toe. Haal van het vuur.
    4. Haal de karper steaks door de resterende bloem. Verhit 2 eetlepels boter in een grote koekenpan. Bak de karper aan beide kanten goudbruin.
    5. Leg de karper steaks in een ovenschaal en giet hier de saus overheen. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

    Video

    Karper met champignonroomsaus
    Karper met champignonroomsaus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren