Gekruide butternut squash muffins

    Gekruide butternut squash muffins

    6keer bewaard
    55min


    146 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke muffins gemaakt van gekookte butternut squash met kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225g butternut squash, geschild, ontzaad en in blokjes
    • 200g bloem
    • 2 theel bakpoeder
    • 200g suiker
    • 1/4 theel zout
    • 1/2 theel kaneel
    • 1/2 theel nootmuskaat
    • 1/2 theel kruidnagel
    • 175ml halfvolle melk
    • 1 ei, geklutst
    • 1 eetl olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een 12 stuks muffinpan lichtjes in, of bekleed met papieren muffinvormpjes.
    2. Kook pompoen afgedekt met water in een pan tot deze gaar is, ongeveer 20 min. Neem van het vuur, giet af en pureer in een foodprocessor.
    3. Roer de bloem, bakpoeder, suiker, zout en kruiden samen in een grote kom.
    4. Mix de melk, ei en olie samen in een kom. Roer de pompoen erdoorheen. Schep het pompoenmengsel door door het bloemmengsel tot goed vermengd is.
    5. Schep beslag in muffinvormpjes - vul de bakjes tot 3/4 vol. Bak 20 min in een voorverwarmde oven, of tot een breinaald er schoon uitkomt. Haal de muffins uit de muffinpan en laat ze afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    allrecipes
    0

    @uttamaria: de suiker wordt in stap 3 aan het bloemmengsel toegevoegd. - 01 dec 2014

    van
    0

    waar moet de suiker bij? - 25 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren