Hollandse spritsen

    Hollandse spritsen

    25keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en makkelijk recept voor de traditionele hollandse spritsen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 koekjes

    • 200 gr zachte roomboter/margarine
    • 90 gr witte suiker
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • evt. (pure) chocolade, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Doe de roomboter/margarine in een kom. Zeef de suiker en het bakmeel, voeg het bij de boter. Meng alles tot een zacht maar toch stevig geheel met een mixer of lepel.
    3. Schep het deeg in een spuitzak met kartelmond, en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat "s" vormen (of rondjes of hartjes etc.)
    4. Leg de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de spritsen 20 minuten. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gebruikt, anders vallen ze uit elkaar.
    5. Als je wil kan je ze nu (helemaal afgekoeld!) in gesmolten (pure) chocolade dopen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    4

    goed voor ongeveer 30 spritsen trouwens - 19 nov 2012

    DianavanderZwan
    3

    Heb ze net gemaakt en vind ze ietwat smakeloos. Had er al een half zakje vanillesuiker bij gedaan. Ook heb ik pijn in mijn handen van het spuiten op de bakplaat. Wel lekker bros. Maar niet voor herhaling vatbaar. - 15 jan 2014

    hildevanderzwan
    0

    Ik vind ze erg lekker. Ben het alleen wel met Diana eens dat het niet te spuiten is. Ik weet niet of dit door mijn spuitzak komt of door het dikke deeg. Dus ik heb het maar gewoon met een lepel gedaan. Het loopt ook enorm uit. - 21 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren