Hollandse spritsen

    (3)
    35 minuten

    Een heerlijk en makkelijk recept voor de traditionele hollandse spritsen.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 koekjes

    • 200 gr zachte roomboter/margarine
    • 90 gr witte suiker
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • evt. (pure) chocolade, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Doe de roomboter/margarine in een kom. Zeef de suiker en het bakmeel, voeg het bij de boter. Meng alles tot een zacht maar toch stevig geheel met een mixer of lepel.
    3. Schep het deeg in een spuitzak met kartelmond, en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat "s" vormen (of rondjes of hartjes etc.)
    4. Leg de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de spritsen 20 minuten. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gebruikt, anders vallen ze uit elkaar.
    5. Als je wil kan je ze nu (helemaal afgekoeld!) in gesmolten (pure) chocolade dopen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren