Chiel's pasta Carbonara met penne

    Chiel's pasta Carbonara met penne

    10keer bewaard
    20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Tijdens mijn verblijf in Kaapstad maakte een vriend deze versie van Pasta Carbonara. Het is de hele ongezonde, maar verschrikkelijk lekkere versie van Pasta Carbonara. Let op: Geniet, maar eet met mate(n).

    ChefChiel Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gram penne
    • 500 ml zure room
    • 300 gram geraspte oude kaas
    • 500 gram blokjes bacon (spekblokjes)
    • 3 eidooiers
    • zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Zet een pan water met de pasta op en kook deze gedurende zo'n 10 min.
    2. Doe ondertussen wat olie in een koekenpan en bak de bacon blokjes lichtjes aan.
    3. Pak een kom en scheid de eidooiers van het eiwit. Houd het eigeel in de kom, doe de zure room en geraspte kaas erbij en roer dit een beetje door. Doe dit vervolgens bij de bacon en roer het door tot de kaas gesmolten is en je een stevige saus krijgt.
    4. Giet de pasta af en doe dit bij de saus. Laat dit nog een paar minuten staan.
    5. Garneer het met een aantal peperkorrels en dien het op.

    Tip

    Het is ook lekker om wat champignons mee te bakken met de bacon. Eventueel wat Italiaanse kruiden om het af te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Maria123
    van
    0

    Erg lekker deze variant, om er een complete maaltijd van te maken met iets meer groente (hoewel een salade ernaast ook prima smaakt) heb ik ook nog roosjes/plakjes broccoli meegebakken. Zorg dat de broccoli knapperig blijft! Zonder groente ook heerlijk!! Zou het ook smaken met iets minder bacon of de bacon (gedeeltelijk?) vervangen door ham voor wie op de calorietjes wil letten? - 17 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren