Pittige red curry kip met rijst

    Pittige red curry kip met rijst

    7keer bewaard
    35min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Tijdens mijn verblijf in Kaapstad moest ik wat verzinnen. Zie hier het recept. Lekker pittig gekruide kip met rijst en roerbakgroenten. Erg eenvoudig en erg lekker.

    ChefChiel Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gram kipfilet, in blokjes gesneden
    • 300 gram rijst
    • 600 ml kokosmelk
    • 600 gram Chinese, Thaise of Oosterse roerbakgroenten
    • 50 gram rode currypasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Eerst snij je de kip in blokjes (als deze nog niet in blokjes gesneden zijn) en bak deze met olie in de pan totdat ze gaar zijn.
    2. Ondertussen kook je de rijst zo'n 10 tot 15 min.
    3. Als de kip gaar is doe je de rode currypasta en de kokosmelk erbij. Meng dit goed door elkaar zodat je een egaal lichtrode saus krijgt. Laat dit nog een aantal minuten sudderen.
    4. Na een aantal minuten te hebben gesudderd doe je de roerbakgroenten erbij. Giet vervolgens de rijst af en doe deze ook in de pan. Haal het van het vuur en roer het geheel goed door elkaar. Als het goed verdeeld is, is het klaar om op te dienen.

    Tip

    Om het wat minder pittig te maken, kun je in plaats van een heel zakje currypasta ook een half zakje erin doen. Ook iets meer kokosmelk helpt om het wat minder scherp te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    3

    Inderdaad overheerlijk. Combineer met komkommersalade. Gemakkelijk te maken al dan niet minder pittig door toevoegen/reduceren van kokosmelk. - 04 mrt 2015

    GeoffreyGinoDeFretes
    0

    - Gewaardeerd op - 08 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren