Kip kerrie met wortel

    Kip kerrie met wortel

    3keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heel makkelijk recept voor kip kerrie met wortel, ui en kokosmelk, geserveerd met gele rijst. De gele rijst maak je gemakkelijk zelf met jasmijnrijst en kurkuma.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 gr jasmijnrijst of basmati rijst
    • 400 ml water
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 350 gr winterwortel, in plakken
    • 1 ui, in stukjes
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • olijfolie
    • 1 volle eetlepel kerriepoeder
    • 200 ml kokosmelk
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zet een pan met de rijst, 200 ml water en 1/2 theelepel kurkuma op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat in ongeveer 15 minuten droogkoken. Voeg indien nodig aan het eind van de kooktijd nog wat water toe om aanbranden te voorkomen. Zet het vuur uit en hou het deksel op de pan.
    2. Kook ondertussen in een pan met ruim water de plakjes wortel ongeveer 6 minuten, tot ze wat zachter, maar nog stevig zijn.
    3. Zet een hapjespan of wok met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en voeg (als de olie heet is) de ui toe en bak deze glazig, in ongeveer 4 minuten. Voeg dan de blokjes kip toe en bak deze ongeveer 4 minuten al roerend mee.
    4. Bestrooi de kip en ui met kerriepoeder, roer goed om en voeg dan de kokosmelk toe. Giet de wortel af en voeg ook deze toe aan het kipmengsel. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur, tot de kip gaar is. Proef en breng op smaak met peper en zout.
    5. Serveer de saus met de gele rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren