Lekkere wentelteefjes

    Lekkere wentelteefjes

    29keer bewaard
    10min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor wentelteefjes; witbrood gebakken in een mengsel van ei, melk en kaneel. Serveer met poedersuiker of bruine basterdsuiker.

    gulsum Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 wentelteefjes

    • 1 ei
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 250 ml melk
    • 8 sneetjes witbrood
    • 40 gram boter
    • poedersuiker of bruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:10min 

    1. Klop het ei in een diep bord of in een schaal.
    2. Voeg de kaneelpoeder en de melk toe.
    3. Haal de korstjes van het brood af.
    4. Haal de sneetjes brood 1 voor 1 door het mengsel.
    5. Leg de sneetjes op een ander bord.
    6. Giet de restjes van het mengsel over het brood.
    7. Laat dit ongeveer 4 minuten intrekken.
    8. Voeg boter toe aan de koekenpan.
    9. Vergeet niet om de sneetjes om te draaien.
    10. Bak de sneetjes brood tot ze een goudbruine kleur krijgen.
    11. Serveer de sneetjes brood met kaneelpoeder en bruine basterdsuiker of met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Was erg lekker, van dit mengsel 6 wentelteefjes kunnen maken. I.p.v. wit brood heb ik bruin brood gebruikt met korst. - 01 sep 2014

    familie-bellert
    2

    de beste wentelteefjes ooit! ze waren heel erg lekker - 19 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren