Inloggen Aanmelden

Nando's kip

  • 1beoordeling
  • 5keer bewaard
  • 3uur40min

Vanuit Portugal over de wereld verspreid en in Nederland heb ik hier een paar restaurants een recept dat aardig in de buurt komt danwel hetzelfde smaakt zien maken. Het recept is eigenlijk voor de grill en de barbecue bedoeld, maar het doet het ook goed in de oven.

Ingrediënten
Opbrengst: 1 hele kip

  • 150 gram olijfolie
  • 60 gram rode wijnazijn
  • 2 á 3 verse rode pepers of een kleine gele lombok
  • het sap van 1 citroen
  • 4 grote teentjes knoflook
  • een handvol verse tijm
  • 2 theelepels zout
  • 1,5 kilo hele kip

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:3uur40min 

  1. Doe de olijfolie, rode wijnazijn, chilipeper, citroensap, knoflook, tijm en het zout in een blender en meng goed.
  2. De kip heel of in stukken gesneden in een afsluitbare plastic zak stoppen en alle marinade toevoegen. De lucht uit de zak persen en een paar uurtjes in de koelkast leggen.
  3. Oven op 220˚C voorverwarmen en een mooi bakblik gebruiken om zowel de kip als de marinade in te doen. Bedruip de kip elke 30 minuten even met wat marinade. Bak de kip voor ongeveer 80 á 90 minuten in de oven tot de kip gaar is en een mooi kleurtje krijgt.

Tip

Als je de kip in stukken snijdt, leg dan eerst een stuk aluminiumfolie in je bakblik (deze heb je al met een breedte van 45 cm afgesneden). Zo is het makkelijk om het bakblik schoon te houden. Voor een lekkere saus ga eens naar Nando's en koop een flesje pikante saus. Kies als bijgerecht lekker zelfgemaakte patat en een salade.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

berts
van
2

Gemarineerde kipfilets, half uurtje in voorverwarmde oven. De marinade overheerst niet, je proeft alle accenten, puur maar vol tintelingen, `t smaakt goed zeggen mijn jongens dan .......dus lekker!!! - 24 jun 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties