Muffins met walnoot

    Muffins met walnoot

    3keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere muffins met walnoten, serveer bij een kop koffie of thee, of neem er een mee in je lunchpakket.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr boter
    • 150 gr suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 3 eieren
    • 3 eetlepels slagroom
    • 300 gr bloem
    • 100 gr walnoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 150-160 C. Vet een muffinbakplaat in of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Snijd de boter in kleine stukjes en mix de suiker, kaneel en bakpoeder erdoor. Meng er dan de eieren een voor een door. Mix de slagroom erdoor en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Meng tot een mooi beslag.
    3. Schep de stukjes walnoot erdoor. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, ongeveer de helft vol. Bak de muffins 60 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Goed en simpel recept, ik vond de cakejes heerlijk! Ik heb pecannoten in plaats van walnoten gebruikt en lichtbruine basterdsuiker, want ik had geen kristalsuiker in huis. Ik moet wel zeggen: eet ze dezelfde dag nog op (of vries ze in), de volgende dag zijn ze een beetje droog. - 26 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren