Kruidkoek van de Kaag

    Kruidkoek van de Kaag

    1keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een plakje van deze kruidkoek met rozijnen is een heerlijke traktatie bij een hete kop koffie of thee.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kruidkoek

    • 150 gr bloem
    • 250 gr bruine suiker
    • 4 theelepels kaneel
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel witte peper
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 1/2 theelepel zout
    • 100 gr rozijnen
    • 100 gr boter
    • 150 ml melk
    • 1 klein ei
    • boter om in te vetten
    • beetje paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm in en bestrooi met wat paneermeel.
    2. Roer de droge ingrediënten door elkaar in een kom. Smelt de boter en roer de melk erdoor en het ei, meng goed. Schep dit vervolgens door de droge ingrediënten, tot alles net gemengd is.
    3. Giet het deeg in de cakevorm en bak de koek 70 minuten in de voorverwarmde oven. Steek een sateprikker in het midden van de cake, als het deeg eraan blijft kleven, moet de cake nog iets langer in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    LennyKramer
    0

    mijn kruidkoek implodeerde en versuikerde. De verhouding bloem-suiker klopt volgens mij niet. Veel te veel suiker! - 01 aug 2015

    Chantal
    van
    0

    Erg lekkere koek/cake, bijzonder heerlijke smaak door de kruidnagel. Ruikt heerlijk als ie in de oven staat! - 17 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren