Risotto met Parmezaanse kaas
1 / 1 Foto van:  
Blader

Risotto met Parmezaanse kaas

Lekkere smeuïge risotto met Parmezaan en een beetje witte wijn.

Alizonnetje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gram risotto rijst (arborio)
  • 100 gram boter
  • 1/2 gesnipperde ajuin (ui)
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 1/2 liter vleesbouillon
  • 160 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

  1. Stoof de ajuin (ui) aan in een pan met 50 gram boter op een matig vuur.
  2. Voeg de rijst toe en roer totdat al de boter opgenomen is.
  3. Beetje bij beetje de wijn erbij gieten en laten uitkoken.
  4. Beetje bij beetje de hete bouillon bijgieten en laten uitkoken. Vergeet niet regelmatig te roeren!
  5. Wanneer de rijst doorbakken is voegt u de overige 50 gram boter en de Parmezaan toe.
  6. Laat enkele minuutjes rusten voor het te serveren en geniet ervan!

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties