Risotto met Parmezaanse kaas

    Risotto met Parmezaanse kaas

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere smeuïge risotto met Parmezaan en een beetje witte wijn.

    Alizonnetje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gram risotto rijst (arborio)
    • 100 gram boter
    • 1/2 gesnipperde ajuin (ui)
    • 1/2 glas witte wijn
    • 1 1/2 liter vleesbouillon
    • 160 gram geraspte parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Stoof de ajuin (ui) aan in een pan met 50 gram boter op een matig vuur.
    2. Voeg de rijst toe en roer totdat al de boter opgenomen is.
    3. Beetje bij beetje de wijn erbij gieten en laten uitkoken.
    4. Beetje bij beetje de hete bouillon bijgieten en laten uitkoken. Vergeet niet regelmatig te roeren!
    5. Wanneer de rijst doorbakken is voegt u de overige 50 gram boter en de Parmezaan toe.
    6. Laat enkele minuutjes rusten voor het te serveren en geniet ervan!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren