Pittige garnalen van de barbecue

    Pittige garnalen van de barbecue

    25keer bewaard
    21min


    823 personen hebben dit gemaakt

    Zo snel en makkelijk te bereiden, deze garnalen zijn geweldig op de barbecue. En mocht het weer niet meewerken, dan zijn ze ook lekker onder de grill.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote teen knoflook
    • 1 eetl grof zeezout
    • 1/2 theel cayennepeper
    • 1 theel paprika
    • 2 eetl olijfolie
    • 2 theel citroensap
    • 1kg grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 8 stukjes citroen, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Verwarm de barbecue voor op matig vuur.
    2. Wrijf de knoflook met het zout in een grote kom. Meng de cayennepeper en paprika erdoorheen, en roer het dan met olijfolie en citroensap samen tot een pasta. Voeg de garnalen erbij en schep door elkaar tot alles goed vermengd is.
    3. Vet een rooster licht in met olie. Grill de garnalen 2 tot 3 min per kant, of tot ze roze zijn.
    4. Leg op een serveerschotel, garneer met stukjes citroen en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren