Ricottataartje met stoofpeer

Een aantal keer per jaar koken wij met een groep gezellige collega’s. De oorspronkelijke gedachte was ontstaan vanuit een aantal fanatiekelingen die graag en frequent koken zodat er het één en ander van elkaar geleerd kon worden. Enthousiast werd er gesproken over ‘leren fileren van verse vis’, ‘uitbenen van vlees’ tot het laten komen van een Italiaan die ons de kneepjes van Pasta maken zou kunnen leren. Wel, dat bleek voor een aantal collega’s te leiden tot slapeloze nachten en spontaan opkomende faalangst! Dientengevolge hebben we de minimale ‘deelname-competentie-eis’ veranderd naar : ‘het vullen van Dadels met MonChou’. Dit, gelukkig, bleek voor velen een meer haalbaar doel wat heeft geleid tot diverse gezellige en lange avonden.. en vooral; een aantal heerlijke gerechten. Waaronder dit heerlijke herfstdessert! Zie voor meer info over het gerecht: http://eatcooklove.nl/?p=41

EatCookLove Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 stoofperen
  • kaneelstokjes
  • steranijs
  • suiker/stevia
  • slagroom
  • fijne witte suiker
  • boter
  • speculaas
  • ricotta
  • vanille
  • yoghurt
  • rode wijn
  • port

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 12uur rusten  ›  Klaar in:13uur20min 

  1. De peertjes stoven in rode wijn en port, samen met de kaneelstokjes, steranijs, evt vanillestokje en naar smaak suiker/stevia.
  2. Vervolgens de taartjes: bodem van verkruimeld speculaas met gesmolten boter en een klein beetje grof zout, aandrukken in een vormpje. Hierboven op de ricotta vermengd met de verse vanille (kun je evt weglaten ivm andere sterke smaken). Dit bovenop de speculaas.
  3. Voor de karamelsaus: fijne witte suiker laten smelten met een minimale hoeveelheid water, afblussen en gelijk vermengen met slagroom en een klein beetje boter.
  4. Verder een canelle van hang-op. Turkse yoghurt uithangen in een schone theedoek en vocht eruit laten lekken, dit vermengen met een klein beetje slagroom en verder niet zoeten.
  5. de peertjes in een waaier over het taartje heen leggen en aflakken met ingekookt perenvocht met een klein beetje appelstroop. Suggestie voor opmaak op de foto. Daarbij stukjes appel gegaard in het ingekookte perenvocht met geroosterde ongebrande noten.

Tip

Eet smakelijk! :)

Bekijk dit op mijn blog

http://eatcooklove.nl/?p=41

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties