Serranohamrolletjes met gamba's

    Serranohamrolletjes met gamba's

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Rolletjes van ham gevuld met een gamba en geserveerd met een verse salsa. Lekker als hapje op een feestje of serveer als voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 16 plakjes serranoham
    • 16 gamba's (ongekookt en schoongemaakt)
    • 2 tomaten (ontveld, zonder zaadjes en in kleine blokjes)
    • 1 kleine rode ui (zeer fijn gesnipperd)
    • 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    • 1 eetlepel kappertjes (fijngehakt)
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel sherry azijn
    • olijfolie om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Maak een salsa door de tomaten, ui, peterselie, kappertjes, olie en azijn door elkaar te roeren.
    3. Wikkel om iedere gamba een plakje ham en bestrijk dit met wat olie. Leg de gamba's naast elkaar in een cazuela (spaans ovenschoteltje). Plaats de cazuela in de voorverwarmde oven en bak de gamba's 10 minuten, halverwege een keer omkeren.
    4. Schep de salsa over de gamba's en server direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren