Aubergine-kaas hapjes

    Aubergine-kaas hapjes

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker smakelijk hapje voor als je een feestje geeft, aubergineplakken gevuld met kaas en met een knapperig laagje.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kleine aubergines
    • 8 plakken jong belegen kaas
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eieren
    • 75 gr bloem
    • zout en (versgemalen) peper
    • olijfolie
    • zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak de aubergines schoon en snijd er in de lengte 16 dunne plakken van. Leg op 8 plakken een plak kaas en snijd die bij. Verdeel de knoflook over de kaas. Dek de plakken af met de andere plakken aubergine.
    2. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de bloem op een plat bord en meng er wat zout en peper door. Wentel de auberginepakketjes eerst door het ei en dan door de bloem.
    3. Verhit een bodempje olie in een koekenpan en bak de pakketjes op een matig vuur aan beide kanten goudbruin, ca. 2 minuten per kant.
    4. Halveer de auberginepakketjes eventueel en serveer de hapjes warm. Strooi er wat zeezout over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren