Gebakken garnalen

    Gebakken garnalen

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Er gaat niets boven garnalen gebakken in knoflook!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr grote rauwe garnalen
    • grof zeezout
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, grof gesneden
    • 1 gedroogde rode peper, zonder zaadjes, gehalveerd
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwijder de kop van de garnalen, bestrooi de garnalen met grof zout en laat dit 10 minuten intrekken.
    2. Verhit de olie en bak de knoflook en de rode peper hierin tot de knoflook lichtbruin is. Voeg dan de garnalen toe en bak ze op middelhoog vuur al roerend ongeveer 3 minuten tot ze roze kleuren.
    3. Voeg dan het paprikapoeder, de peterselie en eventueel zout toe. Serveer de garnalen direct met brood om de kruidige olie op te deppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren