Aardappel gevuld met paddenstoelen

    Aardappel gevuld met paddenstoelen

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een smakelijk bijgerecht van aardappel gevuld met gemengde paddenstoelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote aardappels, ongeschild
    • 200 gr gemengde paddenstoelen
    • 50 gr boter
    • 2 eetlepels bieslook
    • 1 klein uitje
    • snufje peper
    • snufje zout
    • scheutje worcestersaus
    • 1 gr bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was de aardappelen; snij deze door het midden en haal vervolgens de kern er uit. Kook de uitgeholde aardappel 10 minuten.
    2. Kook in een andere pan de kernen totdat deze beetgaar zijn. Pureer dit.
    3. Was en snij de paddenstoelen en de ui en bak deze in hete boter. Voeg peper en zout toe en een beetje van de worcestersaus. Voeg vervolgens de aardappelpuree toe en breng het mengsel verder op smaak, voeg er de bieslook aan toe.
    4. Schep het mengsel in en op de uitgeholde aardappel. Voor serveren het geheel opwarmen door deze aardappel 3 minuten in de magnetron te zetten. Strooi vlak voor serveren nog wat bieslook over het geheel.

    Alternatief

    Als alternatief voor het koken van de kern kan ook instant puree met bieslook en crème fraîche gebruikt worden. Ook lekker: voeg wat fijngesneden andijvie of spinazie of witlof toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren