Coquilles St Jacques Gratiné

    Coquilles St Jacques Gratiné

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker voorgerecht voor zeevruchten liefhebbers. Coquilles (Sint Jakobsschelpen) met garnalen en tonijn, geserveerd in de schelp.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 klein uitje, fijngesneden
    • 1 blikje tonijn in water
    • 1 glas koffiemelk
    • 200 gr Hollandse garnalen
    • 1 glas witte wijn
    • 1 eetlepel gembersap
    • 1 theelepel ketjap
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 citroen, uitgeperst
    • allesbinder
    • peper en zout
    • 6 Coquilles St Jacques
    • 100 gr geraspte kaas
    • 2 eetlepels paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snijd het uitje klein en fruit in de olijfolie in een koekenpan en voeg dan de tonijn uit het blik toe; laat warm worden en het vocht verdampen. Voeg dan de koffiemelk toe en daarna de garnalen. Laat inkoken en voeg dan de wijn, het gembersap, de ketjap, de tomatenpuree en de uitgeperste citroen toe. Vervolgens het bindmiddel toevoegen en laten inkoken tot een stevig papje dat goed te scheppen is. Op smaak brengen met peper en zout en af laten koelen.
    2. Droog de Coquille St Jacques af en snijd deze door het midden zodat 12 dunne schijfjes ontstaan. Leg telkens drie stukjes in de St Jakobsschelpen; schep daaroverheen het mengsel uit de koekenpan en strijk het geheel glad. Strooi de geraspte kaas er over en daarna het paneermeel.
    3. Verwarm de oven voor op 220 graden C. en zet de schelpen in de oven gedurende 15 minuten. Daarna kunnen de schelpen geserveerd worden. Eventueel nog een druppeltje citroensap eroverheen sprenkelen.

    Alternatief

    Alternatieve vulmiddelen: mosseltjes, krab, witte vissoorten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren