Deense boerenkool

    Deense boerenkool

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Boerenkool met lekker veel soorten vlees: worst, casselerrib, zuurkoolspek en boerenham!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1500 gr boerenkool
    • 1000 gr geschrapte aardappelen
    • 1 rookworst
    • 300 gr casselerrib (laat deze vacuüm trekken)
    • 300 gr zuurkoolspek (laat deze vacuüm trekken)
    • 300 gr boerenham (laat deze vacuüm trekken)
    • 100 ml koffiemelk
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de boerenkool met wat water en zout in de snelkookpan en breng het aan de kook; wacht tot het geslonken is en kook dan vervolgens de boerenkool met de deksel erop gedurende 10 minuten; laat dan afkoelen onder de kraan; de aardappelen toevoegen en geheel weer aan de kook brengen. Dan 15 minuten laten koken; weer afkoelen onder de kraan; vocht afgieten en bewaren. Het mengsel met de stamper mengen. Daarna de koffiemelk toevoegen en eventueel nog wat kookvocht. De boerenkool op z’n Deens is wat minder droog dan de gebruikelijk Nederlandse.
    2. Laat de worst in een pan gedurende de voorgeschreven tijd warm worden. Haal dan uit de pan en in stukjes snijden en door de boerenkool.
    3. Zet een half uur voordat je gaat eten de boerenkool in de oven op een stand 200 graden; verwarm ondertussen de casselerrib en de boerenham nog in de verpakking op in een pan met bijna kokend water. Doe datzelfde met het zuurkoolspek maar in een andere pan.
    4. Snijd het zuurkoolspek, de ham en de casselerrib in plakken en leg deze op een open schaal. Serveer met de boerenkool.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren