Gestoofde haaspuntjes

    Gestoofde haaspuntjes

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk en bijzonder hoofdgerecht. Goed idee voor Kerst! Een combinatie van varkenshaas en ossenhaas in een sausje van paprika, ui en champignons.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr ossenhaas
    • 500 gr varkenshaas
    • 15 groene peperkorrels
    • 25 gr boter
    • 1 ui, in kleine stukjes
    • 1 rode paprika, in kleine stukjes
    • 100 gr champignons, in kleine stukjes
    • stukje verse gember, fijngehakt
    • 3 tomaten, in kleine stukjes
    • 1 takje laurierblad
    • ketjap
    • 1/2 fles rode wijn
    • bindmiddel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snij de haas in puntjes (ter grootte van twee centimeters) evenals alle andere ingrediënten en doe de peperkorrels in een kom met heet water en laat deze tot vlak voor gebruik van de saus weken.
    2. Smelt de boter en bak achtereenvolgens de ui, paprika, champignon aan; voeg daar de schoongemaakte en in stukjes gehakte gember toe; daarna de tomaten en als het geheel een papje begint te worden voeg dan wat water toe; voeg ook de laurierbladen toe. Laat dit mengel gedurende enige tijd doorkoken.
    3. Haal dan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer, voeg wat water, ketjap en de wijn toe en laat gedurende lange tijd inkoken. Voeg dan de groene peperkorrels toe.
    4. Voeg vervolgens de haaspuntjes toe en laat deze 10 minuten garen. Controleer of ze gaar zijn door een puntje van beide soort haas open te snijden. Eventueel nog wat verder laten garen. Tenslotte het mengsel wat binden met instant bindmiddel. En eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren