Kaas pistache bolletjes

    Kaas pistache bolletjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker apart hapje gemaakt van kaas en pistachenootjes.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 100 gr gepelde pistachenootjes
    • 100 gr boerenbieslookkaas (geraspt)
    • 200 gr verse roomkaas
    • 1/2 eetlepel fijngehakte bieslook
    • 1/2 eetlepel fijngehakte dille
    • peper en zout
    • klein scheutje witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De pistachenootjes in een foodprocessor fijn hakken. De bieslook en de peterselie hakken. Korsten van de bieslookkaas afsnijden en kaas fijn raspen. In een kom de verse roomkaas fijnprakken. De bieslookkaas, een kwart van de pistachenootjes, de bieslook en peterselie erdoor mengen. Op smaak brengen met peper en zout en een drupje wijn.
    2. De rest van de pistachenootjes op een bord strooien. Van het kaasmengsel balletjes draaien. De balletjes door de pistachenootjes wentelen. Op een schaal leggen en in koelkast nog wat laten opstijven. Voor het serveren nog even bestrooien met wat dille poeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren