Kaassoep met chorizo

    Kaassoep met chorizo

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk pittige kaassoep, op smaak gebracht met chorizo.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 bouillonblokjes
    • 40 gr boter
    • 8 eetlepels bloem
    • 1 potje mierikswortelsaus
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 100 ml koffieroom
    • 400 gr geraspte pittige oude kaas
    • 100 gr chorizo, gesneden
    • fijngehakte peterselie
    • strooiaroma (optioneel)
    • peper en zout naar smaak
    • scheutje cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de bouillonblokjes in een pan met 1 liter water en breng het aan de kook. Haal de pan dan van het vuur. Smelt ondertussen de boter in een pan en doe er de bloem door; meng boter en bloem goed door elkaar en doe er enkele scheppen van de mierikswortelsaus bij; blijf roeren en schenk er geleidelijk de bouillon door.
    2. Blijf roeren tot er een egaal gebonden soep ontstaat. Doe er dan de ui en de koffiemelk bij; blijf alsmaar roeren en voeg vervolgens de kaas beetje bij beetje toe. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
    3. Voeg de gesneden chorizo toe. Voeg tenslotte de peterselie toe en eventueel peper, zout en strooiaroma en serveer. Eventueel een klein scheutje cognac toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren