Pittige kaassoep

    Pittige kaassoep

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een lekkere pittige kaassoep. Bijzonder als voorgerecht, bijvoorbeeld (in kleine porties) voor Kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 bouillonblokjes
    • 40 gr boter
    • 4 eetlepels bloem
    • 1 potje mierikswortelsaus
    • 1 kleine ui, heel fijn gesneden
    • 100 ml koffieroom
    • 200 gr geraspte pittige oude kaas
    • strooiaroma
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 eetlepel peterselie, gehakt
    • cognac, eventueel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de bouillonblokjes in een pan met 1 liter water en breng het aan de kook. Haal de pan dan van het vuur.
    2. Smelt ondertussen de boter in een pan en doe er de bloem door; meng boter en bloem goed door elkaar en doe er enkele scheppen van de mierikswortelsaus bij; blijf roeren en schenk er geleidelijk de bouillon door. Blijf roeren tot er een egaal gebonden soep ontstaat.
    3. Doe er dan de ui en de koffiemelk in; blijf alsmaar roeren en voeg vervolgens de kaas beetje bij beetje toe. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Proef en voeg naar smak strooiaroma, peper en zout toe. Voeg tenslotte de peterselie toe en schep op. Eventueel een klein scheutje cognac toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren