Pittige gember krab-cakes

    Pittige gember krab-cakes

    3keer bewaard
    20min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke crab-cakes, gemaakt met verse gember, koriander, lenteuitjes en limoensap.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400g krabvlees
    • 100g lichte mayonaise
    • 2 lenteuitjes, fijngehakt
    • handjevol gehakte verse koriander
    • 1 eetl limoensap
    • 2 theel fijngehakte gemberwortel
    • 1/4 theel hete pepersaus, zoals Tabasco
    • 1/4 theel zout
    • 1/4 theel zwarte peper
    • 2 eieren
    • 75g droge broodkruimels
    • 4 eetl olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng krab samen met mayonaise, lenteuitjes, koriander, limoensap, Tabasco, zout en peper in een grote kom. Vorm er 12 cakejes van.
    2. Kluts de eieren in een ondiepe schaal. Doe de broodkruimels in een andere ondiepe schaal.
    3. Doop de cakejes eerst in het ei en druk ze dan in de broodkruim. Bedek alle kanten goed.
    4. Verhit 2 eetl olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de crab-cakes ongeveer 2 min per kant, tot ze goudkleurig zijn. Voeg meer olie toe indien nodig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren