Kalfsfricandeau uit de oven

    Kalfsfricandeau uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker en makkelijk te maken vleesgerecht. Serveer met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr fricandeau aan een stuk
    • snufje zout
    • snufje peper
    • snufje paprikapoeder
    • 1/2 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Dep de fricandeau af met een stuk keukenrol. Strooi zout, peper en paprikapoeder op het vlees. Smelt de boter tot deze heet is en braad de fricandeau snel aan alle kanten aan. Leg deze dan op vetvrij papier en een koude ondergrond; wikkel de fricandeau vervolgens in aluminiumfolie en leg in de koelkast.
    2. Ongeveer 45 minuten voor gebruik de fricandeau uit de folie halen en in een op 130 graden voorverwarmde oven plaatsen met een thermometer in het eindstuk. De temperatuur van de fricandeau regelmatig controleren en als de kerntemperatuur 55 graden is, haal je het vlees uit de oven en leg je het op een plank weer in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren