Krab met hartige garnering

    Krab met hartige garnering

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker voorgerecht van krab gemengd met een romige komkommersalade, geserveerd met een kaaskoekje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blikje krab
    • 1 komkommer
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 eetlepel witte wijn
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 12 zeer platte kaaskoekjes / wafels, nacho's of andere hartige koekjes
    • paar takjes bieslook
    • 4 kleine tomaatjes
    • 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Het blikje krab openen en goed uitlaten lekken. De eventueel harde stukjes die erin zitten eruit halen. Een vijfde deel van de komkommer af snijden, de kern eruit halen en van de rest kleine blokje snijden. Daar de mayonaise en de witte wijn doorheen en de chilipoeder mengen; tenslotte de krab toevoegen. Laat het een beetje in de koelkast opstijven. Eventueel overtollig vocht binden met paneermeel.
    2. Op een bord drie lepels van dit mengsel scheppen zodat de bolle kant boven komt. Dan net achter de schepjes een “koekje” plaatsen. Twee takjes bieslook er over heen leggen Aan de zijkant wat plakjes komkommer, het kleine tomaatje en een schijfje citroen leggen.

    Alternatief

    Op blaadje sla met alfalfa en een klein tomaatje gevuld met garnalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren