Kip yakitori
1 / 1 Foto van:  allrecipes
Blader

Kip yakitori

Kip yakitori is een eenvoudig Japans gerecht om thuis te maken. Serveer met rijst en sake voor een makkelijke maar bijzondere maaltijd. Bekijk ook de video van dit recept!

Jackie

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 120 ml sake
  • 120 ml sojasaus
  • 3 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm
  • 4 kipfilets

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Laat 10 houten prikkers 15 minuten weken in water.
  2. Snij de kip in blokjes van 2,5 cm. Rijg de kipblokjes afwisselend met de lente-ui aan de prikkers.
  3. Meng de mirin, sojasaus, sake en suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes koken. Bewaar de helft van de saus om later in te dippen.
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk licht met plantaardige olie. Gril de prikkers, 7 tot 10 minuten per kant, en bestrijk regelmatig met de helft van de saus.
  5. Serveer met de apart gehouden saus en eventueel met gebakken rijst.

Tip

Je kunt ook kleinere prikkers maken en ze als hapje serveren.

Video

Kip yakitori Kip yakitori

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties