Kip yakitori

    Kip yakitori

    9keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Kip yakitori is een eenvoudig Japans gerecht om thuis te maken. Serveer met rijst en sake voor een makkelijke maar bijzondere maaltijd. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 ml sake
    • 120 ml sojasaus
    • 3 eetlepels mirin
    • 2 eetlepels suiker
    • 4 lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm
    • 4 kipfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Laat 10 houten prikkers 15 minuten weken in water.
    2. Snij de kip in blokjes van 2,5 cm. Rijg de kipblokjes afwisselend met de lente-ui aan de prikkers.
    3. Meng de mirin, sojasaus, sake en suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes koken. Bewaar de helft van de saus om later in te dippen.
    4. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk licht met plantaardige olie. Gril de prikkers, 7 tot 10 minuten per kant, en bestrijk regelmatig met de helft van de saus.
    5. Serveer met de apart gehouden saus en eventueel met gebakken rijst.

    Tip

    Je kunt ook kleinere prikkers maken en ze als hapje serveren.

    Video

    Kip yakitori
    Kip yakitori

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren