Spaanse churros

2beoordelingen
23keer bewaard
30min


48 personen hebben dit gemaakt

Maak je eigen heerlijke Spaanse churros met dit recept. Het enige wat je (extra) nodig hebt is een churro pomp, deze kun je in speciaalzaken of op internet kopen. Bekijk ook de video van dit recept!

Luis Luna

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 500 ml water
  • 500 gr bloem
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 liter olijfolie om in te frituren
  • suiker, om te bestrooien

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Meng water, 1,5 eetlepel olijfolie, zout en bakpoeder in een steelpan. Breng aan de kook. Zodra het gaat schuimen, haal je het van het vuur en giet je het direct over de bloem in een kom. Roer goed door met een houten lepel tot je een stijf deeg hebt.
  2. Vul een churro pomp met het deeg; druk aan om alle lucht te verwijderen.
  3. Verhit 1 liter olijfolie in een wok of diepe koekenpan. Pomp het deeg eruit in strengen van 15-20 cm lang. Frituur in de olie tot ze goudbruin zijn. Frituur in gedeelten, zodat er niet teveel tegelijk in de pan zitten. Doe dit heel voorzichtig, de olie is héél heet.
  4. Haal de churros uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een serveerschaal en bestrooi met suiker. Lekker met koffie of warme chocolademelk.

Waarschuwing

Als je gaat frituren in een (open) pan, wees dan altijd erg voorzichtig en hou een natte doek of blusdeken bij de hand. Gebruik nooit water om een eventueel vuur te blussen. Verlaat nooit de keuken als je aan het frituren bent en let op eventuele rookvorming.

Video

Churros
Churros

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

vanoirbeeklisa
2

LET OP ! IK BEN 2DEGRAAD VERBRAND IN MIJN GEZICHT EN OP MIJN LICHAAM IK HEB DIT RECEPT HELEMAAL PERFECT GEVOLGT DE OLIE IS ONTPLOFT EN ALLES OP MIJ! - 06 jul 2015

iemand
van
0

heerlijk - 16 aug 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Spanje
Spanje (84)
Koekjes
Koekjes (612)
Europa
Europa (1560)