Pompoensoep pittig
1 / 1 Foto van:  
Blader

Pompoensoep pittig

Een paar keer per jaar is het écht tijd voor een goede soep. Je weet wel, van die dagen dat je het liefst de gordijnen dicht houdt, dat het buiten zo donker is dat je heel de dag door de kaarsjes aan kunt doen. Of de dagen dat het buiten fris is, fris én prachtig van alle herfstkleuren, dat we onszelf ... meer

EatCookLove Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 pompoen ( Zo’n oranje)
  • 1 grote winterpeen
  • 1 Ui of 2 sjalotjes
  • klein stukje gember
  • teentje knoflook
  • bouillonblokje (kip of groente), opgelost in 1 liter water, of zoveel als nodig
  • Massala kruiden
  • chili poeder of een pepertje
  • crème fraîche
  • peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Snij de pompoen in stukken en schil de pompen (alternatief is met schil grillen in de oven en daarna van zijn schil ontdoen)
  2. Was de winterpeen en snij hem eveneens in kleine stukken.
  3. Snij grof de ui of sjalotten, gember (geschild) en de knoflook.
  4. Zet je sjalotten, gember en knoflook kort aan in de pan samen met de massala kruiden en chilipoeder of het pepertje (in olijfolie).
  5. Voeg de pompoen en winterpeen toe en bak kort mee (ca 5 minuten).
  6. Vervolgens blus je het geheel af met de bouillon tot de groentes onder staan.
  7. Laat het geheel garen tot de groentes zacht zijn, waarna je de soep pureert. Haal het geheel door een zeef en mix de soep opnieuw. Voeg naar eigen smaak peper, zout en crème fraîche toe.
  8. Dien de soep op met een klein beetje crème fraîche en een klein stukje zelfgebakken brood.
  9. Eet smakelijk!

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties