Ossenhaas uit de oven

    Ossenhaas uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk mals stukje ossenhaas maken hoeft niet ingewikkeld te zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr ossenhaas
    • snufje zout
    • snufje peper
    • snufje paprikapoeder
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Dep de haas af met een stuk keukenrol. Strooi en zout, peper en paprikapoeder op. Smelt de boter tot deze heet is en braad de haas snel aan alle kanten aan. Leg deze dan op vetvrij papier en een koude ondergrond; wikkel deze vervolgens in aluminiumfolie en leg deze in de koelkast.
    2. Ongeveer een 45 minuten voor gebruik de haas uit de folie halen en in een op 130 graden voorverwarmde oven plaatsen met een thermometer in het eindstuk. De temperatuur van de haas regelmatig controleren en als de kerntemperatuur 46 graden is uit de oven en op een plank in aluminiumfolie zo’n 5 minuten laten rusten en dan opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren