Pittige collard met rookspek

    Pittige collard met rookspek

    1keer bewaard
    1uur


    36 personen hebben dit gemaakt

    Collard (een variant van boerenkool) wordt gekookt met rookspek en azijn, en gekuid met cayenne. Je kan dit recept ook met snijbiet proberen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 plakken rookspek
    • 1 bosje collard, gewassen en dikke naden verwijderd
    • 5 eetl rode wijnazijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • cayenne peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de rookspek in een grote diepe koekenpan. Bak op matig heet vuur tot de spek egaal bruin is. Snij in blokjes.
    2. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de collard, rookspek, azijn, zout, zwarte peper en cayenne peper toe.
    3. Kook tot de groente gaar is, ongeveer 30 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren