Pasta met garnalen-roquefort saus

    Pasta met garnalen-roquefort saus

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk pastagerecht met een romige roquefort saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr gekleurde lintpasta
    • 1 eetlepel olie
    • 1 klontje boter
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
    • 50 gr venkel, in stukjes gesneden
    • 300 ml koffieroom
    • beetje allesbinder
    • 200 gr Roquefort
    • 200 gr Hollandse garnalen
    • 10 gr bieslook
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. De pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en als deze gaar is snel laten afkoelen onder koud water.
    2. Verhit olie en boter in een koekenpan en hierin de ui en paprika fruiten; dan de venkel toevoegen en even meebakken.
    3. Voeg de koffieroom toe en voorzichtig aan de kook brengen. Dan een beetje allesbinder erdoor heen en dan de roquefort. Goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen. Tenslotte de garnalen toevoegen. Vlak voor gebruik het geheel goed roerend opwarmen en nog wat binden indien nodig. Daarna de bieslook toevoegen en eventueel peper en zout.
    4. Serveer de saus in een schaal. Overgiet de pasta met kokend water en serveer deze ook in een schaal.

    Alternatief

    De pasta in een ovenschaal doen en de saus eroverheen doen; eventueel vis of vlees op de pasta leggen en het geheel samen opwarmen / gaar laten worden in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren