Pasta met scampi's en roquefort saus

    Pasta met scampi's en roquefort saus

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk romig pastagerecht van tagliatelle met garnalen in een romige saus met blauwe kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr gekleurde tagliatelle
    • scheut olie
    • klontje boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 gele paprika, in kleine stukje
    • 200 gr scampi's
    • 50 gr venkel, in kleine stukjes
    • 300 ml koffieroom
    • beetje allesbinder
    • 200 gr roquefort
    • 10 gr bieslook, in snippers
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De pasta koken en als deze gaar is snel afkoelen onder koud water. De scampi’s pellen en in de lengterichting doorsnijden waarbij de delen die ontstaan aan het staarteinde nog aan elkaar zitten.
    2. In de pan wat olie en boter op temperatuur brengen en de ui en paprika fruiten; dan de scampi’s bakken en vervolgens de venkel toevoegen en nadat deze even meegebakken heeft koffieroom toevoegen en voorzichtig aan de kook brengen. Dan een beetje allesbinder er door heen en dan de roquefort. Goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen.
    3. Vlak voor gebruik het geheel goed roerend opwarmen en nog wat binden. Daarna de bieslook toevoegen en eventueel peper en zout. Opdienen in een schaal De pasta overgieten met kokend water en ook in een schaal doen.

    Alternatief

    De pasta in een ovenschaal doen en de saus eroverheen doen; eventueel vis of vlees op de pasta leggen en het geheel samen opwarmen / gaar laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren