Tagliatelle met calamari

    Tagliatelle met calamari

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker pastagerecht van tagliatelle met inktvis, dat je zowel als voor- of hoofdgerecht kunt serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr calamares
    • beetje meel
    • scheutje olijfolie
    • 1 rode peper
    • 300 gr tagliatelle
    • 1 blokje visbouillon
    • 1 grote ui
    • 1 eetlepel fijngesneden koriander
    • 3 zongedroogde tomaten
    • scheutje worcestersaus
    • snufje viskruiden
    • 1 glas witte wijn
    • 1 takje dille
    • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
    • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
    • 1 citroen, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De calamares in stukjes snijden, afdrogen en door het meel halen. Dan in olijfolie, waarin de rode peper al een tijd heeft gesudderd, fruiten tot de reepjes lichtbruin zijn. Dan uit de olie scheppen en laten uitdruipen. Dan op keukenpapier drogen.
    2. Ondertussen de tagliatelle koken in water waarin het blokje visbouillon opgelost is.
    3. De ui snipperen een licht aanbraden in wat boter of olie in een koekenpan, dan de koriander er door heen. Vervolgens de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten toevoegen en wat worcestersaus en een snufje viskruiden. Daarin de calamares snel weer warmen en de wijn toevoegen. Later ook de dille bieslook en peterselie.
    4. Tenslotte de uitgelekte tagliatelle toevoegen. Serveer met een takje dille en schijfje citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren